ENEN
toate categoriile

industria de știri

Esti aici : Acasă> Noutăţi > industria de știri

Ce este carbura de tungsten?

Ora: 2022-02-22 Accesări: 58

Conținutul teoretic de carbon al carburii de tungsten este de 6.128% (atomic 50%). Când conținutul de carbon al carburii de tungsten este mai mare decât conținutul teoretic de carbon, carbonul liber (WC+C) apare în carbura de tungsten, iar prezența carbonului liber face carbonizarea înconjurătoare în timpul sinterizării. Boabele de wolfram cresc, rezultând boabe neuniforme de carbură cimentată; Carbura de tungsten necesită, în general, carbon compus bogat (≥6.07%) carbon liber (≤0.05%), iar carbonul total depinde de procesul de producție și domeniul de aplicare a carburii cimentate.

图片 1

Cerințele de carbură cimentată privind dimensiunea particulelor de carbură de tungsten WC, în funcție de carbură de ciment pentru diferite scopuri, utilizează diferite dimensiuni ale particulelor de carbură de tungsten; scule de tăiere cu carbură cimentată, cum ar fi cuțitul tăietor V-CUT etc., aliajul de finisare este realizat din carbură de tungsten cu granulație fină ultra-fină; Carbura de tungsten cu granulație medie este utilizată pentru prelucrarea brută a aliajelor; Carbura de tungsten cu granulație medie medie este utilizată ca materie primă pentru tăierea gravitațională și aliajele de tăiere grele.

Carbura de tungsten cu granulație grosieră este utilizată pentru unelte de minerit cu duritate mare a rocii și sarcină mare de impact; Carbura de tungsten cu granulație medie este folosită ca materie primă pentru piesele rezistente la uzură atunci când roca are un impact mic și o sarcină de impact mică; când se evidențiază rezistența la uzură, rezistența la compresiune și finisarea suprafeței, ca materie primă se folosește carbura de tungsten cu granulație fină și medie subfină ultrafină; sculele rezistente la impact sunt fabricate în principal din carbură de tungsten cu granulație medie și grosieră.

Depozitare: Trebuie depozitat într-un depozit rece și uscat. În timpul transportului, containerul de ambalare trebuie păstrat intact și protejat de ploaie și lumina soarelui.

Ambalare, depozitare și transport: Produsul este ambalat în butoaie de fier (butoaie de plastic) căptușite cu pungi de plastic din polietilenă, iar greutatea netă a fiecărei pungi nu trebuie să depășească 50 kg. Cuvintele „rezistent la umiditate” și „în sus” ar trebui să fie afișate pe tamburul de ambalaj exterior. Produsul trebuie depozitat într-un depozit rece și uscat. În timpul transportului, acordați atenție ambalajului în stare bună și preveniți expunerea la ploaie și la lumina soarelui.

Utilizari:
1. Este utilizat pe scară largă ca scule de strunjire cu tăiere de mare viteză, materiale structurale ale cuptorului, componente ale motoarelor cu reacție, materiale ceramice metalice, elemente de încălzire cu rezistență etc.
2. Este folosit pentru fabricarea de scule de tăiere, piese rezistente la uzură, creuzete de topire pentru metale precum cuprul, cobaltul și bismutul și filmele semiconductoare rezistente la uzură.
3. Este folosit ca material de scule super dur și material rezistent la uzură. Poate forma soluții solide cu multe carburi. Sculele din carbură WC-TiC-Co au fost utilizate pe scară largă. De asemenea, poate fi folosit ca aditiv modificat pentru carburile cu sistem ternar NbC-C și TaC-C, care nu numai că pot reduce temperatura de sinterizare, dar și pot menține proprietăți excelente și pot fi utilizate ca materiale aerospațiale.
4. Pulberea de carbură de tungsten (WC[9]) este sintetizată prin utilizarea anhidridei de wolfram (WO3) și grafit la o temperatură ridicată de 1400-1600℃ într-o atmosferă reducătoare. Produsele ceramice dense pot fi obținute prin sinterizare prin presare la cald sau sinterizare prin presare izostatică la cald.

Categorii fierbinți