ENEN
toate categoriile

industria de știri

Esti aici : Acasă> Noutăţi > industria de știri

Ce este o sufocare în operațiunile de petrol și gaze?

Ora: 2022-02-22 Accesări: 89

图片 2

Majoritatea instalațiilor de producție de petrol și gaze utilizează un dispozitiv cunoscut sub numele de sufocare pentru a controla fluxul de fluide produse din puțuri. În mod obișnuit, echipamentele, cum ar fi încălzitoarele de linie și separatoarele de puțuri, conțin un șoc. Are o deschidere mică numită bob de sufocare, care ajută la reducerea presiunii pe măsură ce lichidele curg prin ea. Sufocul este proiectat pentru a gestiona un serviciu eroziv sub formă de particule de nisip din fluide. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre șocul, părțile sale și tipurile.

Ce este o supapă de blocare?
Supapa de șoc dintr-un încălzitor de câmp petrolier, un separator de sondă și alte echipamente de petrol și gaze este similară cu șocul pozitiv. Înlocuiește ansamblul capotei și vine cu un ansamblu dop și o tijă reglabilă care se fixează în bob. Acest lucru permite operatorului să ajusteze presiunea și debitul în funcție de cerințele procesului. Supapele de șoc reglabile vin de obicei cu un operator de tijă de supapă manual sau automat și sunt mai frecvente datorită flexibilității lor.

Dimensiunea boabelor într-o supapă de sufocare
Fabricat din oțel sau alte materiale durabile, un bob de sufocare este o fasole sau o inserție înlocuibilă, realizată cu un diametru precis. Vine într-o varietate de dimensiuni și formează sufocul prin care trec fluidele.

Tipuri de supapă de șoc
Sufocare cu ac și scaun

Aceasta este cea mai simplistă variantă a sufocului pozitiv, constând dintr-un dop în formă de con care se așează în bob. Vine cu o tulpină în sus și roată de mână.

Plug and Cage Choke
Acesta folosește de obicei dopul ca componentă de control pentru a regla fluxul de fluide în diametrul intern al cuștii cu racorduri. Porturile din cușcă sunt aranjate astfel încât să rezulte cea mai potrivită combinație de flux și capacitate de control pentru diferite scopuri.

Categorii fierbinți